Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Et spørgsmål, der ofte stilles blandt nybegyndere indenfor investering er, hvor stort et kendskab og hvor megen viden, man bør tilegne sig, inden man kaster sig ud i at investere for egne midler. Det kan være svært at give et helt præcist svar på, men som udgangspunkt gælder det, at jo mere viden, du har tilegnet dig på forhånd, jo bedre.

Hvorfor det?

Jo mere, du ved om finansmarkederne og de forskellige aktivklasser, jo mindre er risikoen for, at dine første investeringer ender med tab. Og hvem vil ikke gerne undgå det?

Et minimum af viden

Som nævnt kan det være svært at præcisere hvor meget viden, du helt nøjagtigt har brug for, men som udgangspunkt skal du i hvert fald sørge for at have et minimum af viden omkring investering helt overordnet, og derudover investering i den eller de aktivklasser, du planlægger at investere i. Sagt på en anden måde – ønsker du at investere i valuta, er det en meget god idé med en grundlæggende forståelse i forex trading; ønsker du at investere i aktier, bør du lære mere om aktieinvestering, osv.

Hvor bør du starte?

Hvis du er på helt bar bund indenfor investering, bør du starte med at sætte dig ind i de helt grundlæggende principper. Derudover anbefales det, at du starter med at fokusere på en aktivklasse, der er relativt nem at komme i gang med. Det kunne f.eks. være aktier. Tag dog ikke fejl – aktier kan være meget komplicerede at analysere, men ift. syntetiske investeringsprodukter, NFT’er eller lignende, er aktier relativt ligetil.

Det er dog mindst lige så vigtigt, at du starter med noget, der reelt set interesserer dig. Er du ikke interesseret i aktier, men brænder for NFT’er, bør du selvfølgelig fokusere på disse.

Hvor finder du viden henne?

I dag findes der flere kilder til viden indenfor investering end nogensinde før. Internettet er f.eks. et oplagt sted at starte, og her kan du finde masser af information om snart sagt alle former for investeringer.

Er du mere til bøger, kan biblioteket eller en (online) boghandel også være et godt sted at undersøge nærmere. Bruger du en app som f.eks. Goodreads til at undersøge bøgernes anmeldelser på forhånd, kan du samtidig sikre dig, at du kun læser bøger, som andre læsere har fundet brugbare. Bemærk, at megen litteratur er på engelsk, men at det ofte godt kan betale sig at vælge engelsk litteratur, da det øger muligheden for at finde netop de bøger, der passer bedst til dig.

Recommended Articles