Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Hvis du går i gymnasiet nu, kan det være, at du måske allerede nu går og tænker på, hvad du skal bagefter. Og det er ikke så mærkeligt – det er der mange, der gør.

 

Det kan være en stor beslutning at finde ud af, hvad du skal bruge dit liv på, når du er færdig med de tre år på STX. Derfor er det heller ikke en beslutning, du bare lige tager sådan der på et øjeblik.

 

Har du i skolen brug for en god lommeregner, kan du finde en lommeregner online her.

Mange uddannelser at vælge imellem

Når du har en STX i bagagen, er der en lang række af uddannelser, du kan vælge imellem, næsten uanset hvad dit snit så er. Derfor skal du også tænke dig godt om, når du skal finde ud af, hvad du vil læse bagefter – hvis du altså skal læse direkte videre.

 

Der er mange, der vælger at læse videre på en videregående uddannelse, når de har taget en STX, så det er naturligvis også en mulighed for dig. Du kan evt. bruge UG til at finde ud af, hvad du vil læse.

 

Husk at du kan få dig en a-kasse, mens du læser. Læs mere om a-kasse for studerende her.

Skal du have et sabbatår?

Er du træt af at læse, og kan du mærke, at du ikke orker mere skole lige nu, kan det også være en mulighed for dig at tage et sabbatår, som du bl.a. kan bruge til at finde ud af, hvad du så vil.

 

Der er mange, der eks. vælger at tage ud at rejse i deres sabbatår, og det kan jo også være en mulighed for dig. Eller du kan bruge tiden på at spare nogle penge sammen, så du evt. har penge nok til at købe en bil eller at betale for depositum på et hus.

Du skal træffe din egen beslutning

Det er under alle omstændigheder meget vigtigt, at du træffer din egen beslutning. Selvom du godt kan snakke med andre om din fremtid, er det dig, der kan mærke i maven, om det skal være det ene eller det andet valg.

 

Det er jo trods alt din fremtid, og derfor skal du ikke lade andre bestemme, hvad du skal gøre med den. Lad dig inspirere og vær åben over for en masse inputs og muligheder og dan så din egen mening til sidst.

Recommended Articles