Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

 

Ondt ryggen – din kiropraktor København kan hjælpe

 

Smerter i ryggen er sammen med hovepine en af de hyppigste årsager til sygefravær hos den danske befolkning. Faktisk er hovedpine alene ansvarlig for mere end 15 % af sygemeldinger i danmark.

Ondt i ryggen forekommer hos størstedelen af den danske befolkning igennem deres levetid, men heldigvis sjælden udtryk for alvorlig årsasg.

Mere end 400000 danskere ser hvert år en kiropraktor, mange af dem pga smerter i ryggen så som hekseskud, hold i ryggen, nerve i klemme eller lignende. Men også mere alvorlige tilstande så som diskusprolaps og migræner er hyppige grunde til at opsøge en kiropraktor.

 Smerter i ryggen kan være utrolig hæmmende for den enkeltes livskvalitet mens det står på. Heldigvis går langt de fleste episoder med rygsmerter over af sig selv igen uden behov for hjælp hos kiropraktor eller andre – men når dine rygsmerter ikke lige går væk, kan det være vigtigt at få undersøgt og behandlet årsagen til dine smerter i ryggen hos f.eks. din kiropraktor i København.

Det estimeres af op mod 80% vil opleve rygsmerter i større eller mindre grad en eller flere gange igennem deres liv. Mange af dem kommer sig heldigvis hurtigt af sig selv uden behov for hjælp

 Nogle dog så påvirket at deres rygsmerter at det påvirker deres livskvalitet, begrænser deres arbejdsevne og derfor må sygemeldes.

 

Forskningen viser at sygemelding mere end 2-3 uger øger risikoen betydeligt for ikke at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt at dine rygsmerter bliver håndteret korrekt og taget hånd om – således at du hurtigt kan vende til normalt aktivitetsniveau uden smerter.

 Selvom de fleste årsager til rygsmerter er nemme at løse er to forløb ikke ens, ligesom den bagvedliggende årsag til rygsmerterne kan være meget forskellig. De fleste vil dog opleve markant lindring allerede efter første behandling hos kiropraktor.

Nogle smerter i ryggen er dog vigtigere end andre hurtigt at få undersøgt – dette især hvis du sammen med dine rygsmerter har udstråling af smerter i ben eller arme. Dette kan være indikation på en diskusprolaps som evt skal håndteres korrekt og hurtigt. Det er derfor vigtigt at få undersøgt årsagen til dine smerter i ryggen hos kvalificeret fagperson så som f.eks din kiropraktor.

 

I modsætning til hvad mange måske tror, så er kiropraktorerne den faggruppe som ser og behandler flest rygpatienter. De er tillige uddannet sammen med lægerne i Odense og derfor den faggruppe som er bedst klædt på til at behandle og undersøge årsagen til lige netop dine rygsmerter – om det drejer sig om et hekseskud eller en diskusprolaps 

.

 

Din Kiropraktor København er din ekspert ifht behandling og undersøgelse af dine rygproblemer. Besøg din kiropraktor i København – så du er hurtigst muligt tilbage til normal dagligdag uden smerter. 

 

 

 

Recommended Articles