Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Hvis du er indehaver af en flot båd, vil du garanteret gerne passe så godt på den, som du overhovedet kan.

Af samme årsag er det vigtigt, at du hver sæson efterser din båd. Båden har mange steder, hvor du kan kontrollere den for skrammer, solskader og i det hele taget bare slid eller brugsspor. Men et af de vigtigste steder, hvor du skal huske at vedligeholde din båd, er under overfladen. Husk på, at din båd tilbringer store dele af året i dens havn. Her er vandet stille, der er ofte skygge og båden er ikke i bevægelse.

Det at der er skygge, og også varmt dele af året, gør, at der bliver gunstige forhold for alger og andre mikroorganismer. Og fordi vandet er så stille – og din båd også ligger stille – kan alger etc. lettere sætte sig på din båd.

Desværre er det ikke sundt for båden, og det kan også gøre det dyrere at sejle i den. Du skal nemlig huske på, at en begroet bund giver mere modstand, når du skal bryde igennem vandet med den. Mere modstand betyder, at bådens motor må arbejde hårdere, hvilket fører til et dyrere brændstofforbrug, når du sejler på vandet.  Pas derfor godt på bunden, så båden holder og økonomien holdes på et optimalt niveau.  

Har du styr på den rette type bådmaling?

Når du skal finde den rette type maling til båd, skal du vælge om det er til en hård eller blød bådtype. En hård bundmaling er med til at give en flot og glat finish, som egner sig til de mere hurtige både. Er der derimod tale om en blødere bundmaling, er det til de både, som sejler en smule mere langsomt – som f.eks. træbåde.

For sejlbåde og motorbåde er der dog også god mening i at påføre selvpolerende bundmaling. Har du en båd med aluminiumsskrog, er dette også typen for dig.

Recommended Articles