Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Det er igen ved at være tid til tænke på de her kære og lidt kedelige vinterdæk

Hvert år her omkring November skal vi tænke at få skiftet vores sommerdæk og flotte alufælge ud med de kedelige stålfælge med vinterdæk. Det er en trist tid for de fleste bilejere, da de nu skal kigge på en noget mere kedelig bil.

Om ikke andet er det stadig vigtigt at komme sikkert gennem trafikken. Hvilket man ikke længere gør på sommerdæk. Når temperaturen falder til under 7 grader, så er det nødvendigt at få skiftet. Grunden er at gummiblandingen ikke længere forbliver elastisk nok i sommerdæk. Bremselængde og vejgreb er ikke længere så optimalt som det burde være. 

Vinterdæk har også den egenskab, at deres lamel mønster gør dem bedre til at stå fast i is og på sne. Dermed er der kun fordele ved at skifte hvis man ser bort fra regningen og det bøvl der er forbundet med det. 

Der findes en løsning der gør at du ikke skal skifte dæk

Der findes dog en løsning der gør at du både sparer et sæt ekstra fælge såvel som at du ikke skal skifte. Det er nemlig et dæk du kan køre med hele året. Deraf kommer også navnet helårsdæk. Hos nogle mærker kalder de det AllSeason, men det er alt i alt det samme. Specielt det at spare er noget kvinder hører gerne. Det er også dem der bruger denne type dæk mest. Så er der flere penge til kjole, sko, frækt lingeri, café besøg og kosmetik. 

Det der gør at et helårsdæk kan bruges hele året rundt er at det har en anden gummiblanding. Mønsteret på dækket er tilnærmelsesvis det samme som på en del vinterdæk, men blandingen af materialet er optimeret. Den holder sig dermed bedre elastisk om vinteren, uden at blive for blød om sommeren. Det er dog ikke uden ulemper. Det er klart når man tager noget fra den ene og noget fra den anden, så giver man også afkald på et par ting. Der er dermed ingen tvivl om at det sikreste er at køre på sommerdæk/vinterdæk kombinationen. Helårsdækket er dog et godt alternativ til dem der ikke ønsker at bøvle med skift og udgifter. 

Recommended Articles