Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Kender du Leksikongen.dk? – Nej?. Det er ærgerligt, eftersom det er en side, som man altid står og mangler, når man har mest brug for det. Hvor ofte har man ikke haft en diskussion i i skolen, eller med sine forældre om den ene begivenhed eller en historisk person, der levede mange år tilbage? Her er det, at Leksikongen går ind og dækker ens behov for viden, både i Danmark, men også udenlandsk viden. Det er en hjemmeside, hvor der hele tiden kommer nye, som gamle info på, som er under udarbejdelse mere eller mindre hele tiden.

Brugbare emner

Lige pt. har hjemmesiden 8 emner (Kategori), som hver har sine underemner. Her kan man få sin nysgerrighed stillet, eller give sig selv ny viden om diverse ting, og bliv klogere.

Danmarks Historie

Danmark har en vild og spændende historie, som man kan dykke ned i. Her kan du læse om selve Danmarks opstanden, om enevælden, der blev indført i 1660, men afskaffet i 1849, erstattet af Grundloven. Du kan læse om det danske velfærdssamfund, og ikke mindst, besættelsen af Danmark, som tog hårdt på hele Danmark.

Dansk Politik

Politik er aldrig kedelig, og slet ikke når det er dansk. Der er ufatteligt meget at tage fat på, og her kan du læse om selve lovgivningen i Danmark, omkring folketinget og dets 179 medlemmere. Du kan endda læse hvordan teknologien påvirker Danmark, både politisk, erhvervmæssigt og privat.

Religion

Religion er ikke noget, der fylder særlig meget for os danskere, men alligevel har vi nogle traditioner og nogle retninger, som vi følger som enkelte individ. Under dette emne, kan du læse om den kristne tro, om religion generelt, og hvilken påvirkning religionen har i det danske samfund.

Verdenskrige

Vi kan hurtigt blive enige om, at krige har haft, og stadig har, en stor betydning i alle lande. Noget, vi lærer om i samfundsfag i skolen. Under dette emne kan du især læse om 2. verdenskrig og den kolde krig.

Det vi alle husker

Historiske begivenheder, som vi alle kan huske sort på hvidt, men hvornår var det nu lige det skete, og hvem, hvad og hvor? Her kan du læse om, hvornår det var den første mand landede på månen, hvad der skete i 1992 for det danske fodbolds-landshold, og noget, der chokerede hele verden over: 9/11 i New York.

Betydningsfulde mennesker

Her finder du de historiske og mest betydningsfulde mennesker, danske, som udenlandske, som vi stadig lærer om i skolen, og som stadig har historisk magt på den ene eller anden måde.

Klima

Klima er virkelig noget, der har fået sin rette fokus hele verden over. Her kan du læse om naturen, og hvad klimaforandring, biodiversitet og grøn energi betyder.

USA

USA er et stort og magtfuld land, som har indflydelse, hele verdenen over. Her an du blive klogere på USA generelt, om landets opstandelse, krige, og landets principper og mere til. Informationsrige detaljer, som kan bruges privat, men også i skoleopgaver eller andet.

Recommended Articles