Phone

+123-456-7890

Email

[email protected]

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

En sommer i København kan ikke blive en god sommer, uden at man dypper sig i det kolde vand. Men kan du få dine smykker med i vandet, og kan de tåle at blive våde? Svaret afhænger af nogle forskellige ting, nemlig hvad dine smykker er lavet af, og hvilken slags vand de kommer i kontakt med (almindeligt havvand, sved, saltvand eller kloreret vand fra en pool). Læs videre for at finde ud af, om dine smykker ikke kan, eller ikke bør bæres i vandet, så du undgår at beskadige dine dyrebare ringe,halskæder eller armbånd.

 

Ligegyldig hvad bør du overveje værdien af ​​dine smykker. Uanset om et varmt brusebad eller en dukkert i poolen påvirker dine smykker eller ej, bør du overveje, om det er det værd at risikere, at smykket evt. glider af og du at du mister det eller om stenene bliver beskidte hvis du hopper i snavset vand. Hvis du er tryg ved tanken om, at din ring kan glide af og du måske kan miste smykket, så læs endelig videre. Men hvis dit smykke er et meget værdifuldt arvestykke, så vil vi bestemt ikke anbefale det.

 

Hvilken type smykker er vandtætte?

Hvis dine smykker er lavet af massivt guld, platin, sterlingsølv, tungsten, palladium, rustfrit stål eller titanium, kan du være tryg ved at tage det med i vand. Andre metaller som kobber, messing, bronze eller andre uædle metaller bør du ikke tage med i vandet, da de kan smidte af og farve din hud sort eller grøn.

 

Hvilke smykkesten kan tåle vand?

Ægte ædelsten, som diamanter, safirer og rubiner, er faktisk okay at tage med både i klorvand og almindelig varmt vand. Man skal dog være forsigtig med safirer og rubiner da de ikke kan tåle alt for varmt vand. CZ-krystaller som er uægte sten kan også tåle vand.

 

Brusebad/badning med smykker

 

Generelt set er det okay at tage sine smykker med i bad. Postevand har sjældent, hvis aldrig, hårde nok kemikalier i sig, til at ville kunne ødelægge dine smykker. Når det er sagt, Skal du være sikker på, at din ring ikke er guldbelagt. Er din ring guldbelagt selvom det er belagt på ægte sterlingsølv skal du være meget nænsom med at tage det undervand. En guldbelægning er et tyndt lag guld der er belagt på et grundmetal, det falder derfor af, hvis man ikke er meget forsigtig med ringen eller smykket.

 

Vand kan også få sølv til at oxiderer, men kun hvis man tager det med i vand over længere tid, du bør dog ikke være bange for dette, da du altid bare kan rense smykket selv med sølvrens.

 

Overvej også, om dine smykker har sprækker, både i metallet og især ædelstene. Smykker der har revner har ikke godt af at få vand. Vandet og fugt kan blive fanget i stenene, og blive endnu mere porøse.

 

Vedligeholdelse og rensning af dine smykker.

Recommended Articles